Банкеръ Daily

Финансов дневник

Зам.-министърът на финансите остава начело на разплащателния орган

Зам.-министърът на финансите Карина Караиванова остава директор на дирекция "Национален фонд" в Министерството на финансите. Тя беше назначена за заместник на Владислав Горанов на 10 ноември, като преди това тя ръководеше разплащателния орган. Тя беше и зам.-министър на финансите при предишния кабинет на ГЕРБ, когато ведомството се ръководеше от Симеон Дянков.

Тя ще отговаря за финансовото управление на средствата от предприсъединителните финансови инструменти на Европейския съюз - ФАР и САПАРД, както и за разплащателния орган по Кохезионния фонд по Регламент 1164/94 (предишната програма ИСПА).

Националният ръководител осигурява спазването на правилата, разпоредбите и процедурите на предприсъединителните програми, европейското и националното законодателство, отнасящи се до изпълнението, отчитането и финансовото управление. Караиванова ще отговаря и за сертифицирането на разходите по проектите по Кохезионния фонд на ЕК и за осигуряването на средства от помощта по проектите при спазването на приложимите нормативни и административни правила и процедури.

Facebook logo
Бъдете с нас и във