Банкеръ Weekly

Финансов дневник

За нас най-важен е клиентът

Антоан Тусен, главен изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк

Г-н Тусен , очаквахте ли тази награда?

- Изобщо не! В интерес на истината в понеделник рано сутринта пристигнах в централата ни във Варна и бях наистина изненадан, когато ме информираха, че същата вечер трябва да присъствам на церемонията за евентуално получаване на наградата.


От друга страна, приемам този жест като признание за целия екип на Сосиете Женерал Експресбанк при постигането на стабилни и устойчиви резултати за последните години.


Как се чувствате, след като получихте наградата, важна ли е тя за вас?

- Тази награда е наистина важна за мен и за мениджмънта на банката. Това е доказателство за нашите добри резултати, както и за способността на банката ни да се адаптира към пазара, да увеличи клиентите си и да запази доверието на акционерите ни. Също така съм особено щастлив от факта, че това е признание от нашите партньори.


Според вас кои са главните фактори, които спомогнаха за спечелването на наградата?

- Това признание е резултат от дългосрочните стратегии, които Сосиете Женерал Експресбанк следва неотклонно. Нашите клиенти остават най-важното за нас, но от друга страна, искам да поздравя изключителния колектив на нашата банка, на когото дължим този успех.


Грижата за клиентите заедно с културата за управление на риска са двете основни области, в които нашият мениджърски екип е концентриран. Като резултат ние осъществяваме дългосрочни връзки с нашите клиенти, постигаме стабилност в развитието на нашите отношения и успяваме да поддържаме устойчива стратегия за рисковете.


Какви са вашите бъдещи планове?

- Имаме много амбициозни планове за следващите години, които включват: увеличение с 10% на кредитния портфейл, увеличаване на броя на нашите клиенти, подобрения в продуктите и услугите ни. Това показва колко сме отдадени в нашата подкрепа за развитие на българската икономика. Междувременно ще се постараем да подобрим своята ефективност и да увеличим качеството на услугите, които предлагаме на нашите клиенти. С поддържането на внимателен риск мениджмънт и строг финансов контрол се надявам да продължим да сме сред най-добрите банки в България.

nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във