Банкеръ Daily

Финансов дневник

ВУЗФ е домакин на престижна конференция от световната серия TEDx

S 250 80eafe6e ecd4 4191 92ae d6a547aaea68

Висшето училище по застраховане и финанси за пореден път ще бъде мястото, където успехът, вдъхновението и добрите идеи се срещат. На 28 септември, от 13 часа, бизнес университетът ще бъде домакин на събитие от световноизвестната поредица конференции TEDx - TEDxSerdikaSalon:Education. 

По време на конференцията 10 успешни личности ще споделят своите ценни и вдъхновяващи истории. Сред тях ще бъдат българският евродепутат и председател на най-голямата организация на асоциации и граждански движения в Европа Ева Майдел, създателят на една от най-големите образователни платформи у нас Ucha.se Дарин Маджаров, както и Благовеста Пугьова, която има си солиден опит в социалното предприемачество. Тя създава инициатива, която променя живота на стотици деца, живеещи без родители, като ги среща с доброволци-ментори, които стават техни дългогодишни приятели и учители. Вицепрезидентът на ВУЗФ Детелина Смилкова също ще бъде част от лекторите, които ще споделят своя ценен опит и идеи по време на TEDxSerdikaSalon:Education. 

Събитието се организира под официален лиценз, предоставен от американската организация TED и ще се проведе в аулата на Висшето училище по застраховане и финанси.

За TED и TEDx:

TED е глобална общност, която приветства хората от всяка дисциплина и култура, търсещи по-задълбочено разбиране за света. TED вярват страстно в силата на идеите за промяна на нагласите, живота и в крайна сметка, на света. В сайта TED.com можете да откриете безплатни видеа, в които едни от най-вдъхновяващите мислители в света и общност от любопитни души споделят своите безценни знания и открития. Всичко, което прави TED – от техните конференции, TED разговорите, глобалната общност TEDx до серията уроци TED-Ed, се ръководи от една цел: да разпространява велики идеи.

TED е световна поредица от конференции, собственост на частна фондация с нестопанска цел, създадена за да популяризира „идеи, ценни за разпространяване“. Към настоящия момент Крис Андерсън е куратор на конференциите на TED  в Съединените щати, Азия и Европа всяка година. Андерсън въвежда наградата TED Prize, програмите TED Fellows Program, TED open translation program и TEDx, които спомагат за това стотици независимо организирани от TED събития да бъдат провеждани по света. Андерсън говори за силата на визуалната медия на TED Global 2010 и нейната централна роля в бъдещето на интернет-базираното учене.

Програмата TEDx е създадена в духа на мисията на TED, а именно „идеи, ценни за разпространяване“. Тя подкрепя независими организатори, които искат да създадат подобно на TED събитие в собствената си общност.

Програмата TEDx има за цел да помогне на общностите, организациите и отделните хора да предизвикат разговор и връзка помежду си чрез местни TED събития.

По време TEDx събитията се представят вдъхновяващи лектори на живо, както и видеа от официалната библиотека на TED. Събитията TEDx се планират и координират независимо, като могат да се организират само от носители на официален лиценз, предоставен от екипа на TED.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във