Банкеръ Daily

Финансов дневник

Вучева призова да не се ликвидира КТБ

Бившият финансов министър проф. Христина Вучева заяви пред БНТ, че ако е имала възможност да влияе, щяла да направи всичко възможно да не се ликвидира КТБ.

Тя напомни, че още от поставянето на КТБ под особен надзор е била за нейното оздравяване." Аз винаги бях на позиция, че оздравяването на КТБ е най-добрият вариант, каза тя. Сега може да се мисли за вариант - да затворят КТБ и да спасят банка „Виктория”, коментира още Вучева.

Говори се за дупка от 4,2 млрд. лв. Какво значи тази дупка - това е малко художествено определение, каза Вучева. Тя напомни, че на 31 юли в съобщението на БНБ, с което се прие отчетът на квесторите към тази дата се посочва, че има загуби от 62 млн. лв. След това обаче от тях се е искало да се променят правилата и към днес излиза сумата от 4,2 млрд. лв.

Вучева смята, че е възможно отново да се появят списъци на кредитни милионери. ",След като се рециклират истории от 1997 г., очевидно ще има и повторение на лица, които са взели големи суми и не са ги върнали. Но това няма да реши проблемите на вложителите", добави тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във