Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Връчват приз за застрахователна отговорност

Стартира инициатива, целяща да покаже и да утвърди добрите примери в застраховането, насочено към корпоративната устойчивост и отговорност. Организатори са Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ) и Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ). За първа година ще бъде връчено отличието "Застрахователи за обществото" на база на най-добрите постижения - проекти, каузи и дългосрочни инициативи в полза на българското общество.

Всяка застрахователна компания и брокер могат да намерят или да създадат своя кауза, с която да допринесат в различни сфери на обществения живот.

"Като застрахователи ние имаме не само бизнес, но и социална функция и ангажимент към едно по-добре информирано и със защитени права и сигурност общество. По тази причина смятаме, че нашият бранш следва да се развива в съответствие с очакванията и изискванията на нашите клиенти, служители, партньори, общественост", казват организаторите.

Наградата "Застрахователи за обществото" цели да отличи съвместните бизнес - социални инициативи, които застрахователните компании и брокери са реализирали през изминалата година.

Кратко описание на проекта или каузата, с която участвате, ще бъде публикувано на специално създадена платформа за сайта на БАЗБ. След това всеки от членовете на БАЗБ и АБЗ ще може да разгледа каузите и проектите на участниците и да даде своя глас до 25 септември тази година.

Победителите ще бъдат избрани след преброяване на получените гласове и ще бъдат отличени с 1-во , 2-ро и 3-о място спрямо броя получени от гласуването резултати. Призовете ще бъдат връчени по време на професионалния празник на застрахователя - 1 октомври.

Facebook logo
Бъдете с нас и във