Банкеръ Daily

Финансов дневник

Връчиха "оскарите" в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор

S 250 3f35c8b9 558b 4b6f 9bee 2ace1903e359
S 250 d17d7778 2f41 4bf6 8950 7310ae432a01
S 250 ad15d923 4e93 4690 9b7d 04dcd4d8f467
S 250 9039164b fa65 457a b410 c19f34fc1fdd

За единадесета поредна година бяха връчени престижните годишни награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор - "Застраховател на  годината", "Пенсионноосигурително дружество на годината", "Застрахователен брокер на годината“ за 2018-а и специалните награди на фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски”.

Стилната церемония се проведе на 30 май в х-л „Маринела“ и бе организирана от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери.

Голямата награда „Застраховател на годината” в категория „Общо застраховане” получи „Булстрад Виена Иншурънс Груп“. Наградата бе връчена от председателя на КФН Бойко Атанасов. Председателят на УС и главния изпълнителен директор Недялко Чандъров сподели, че полученият приз е резултат от екипната работата на всички служители на "Булстрад" и техните партньори. ""Булстрад" има тази сила и възможност да бъде "интелигентна" компания и през 2019 година", добави той и пожела успех на всички в начинанията им.

Застраховател на годината в сектор „Животозастраховане“ спечели ЗАД „Алианц България Живот“ . Най-динамично развиващо се застрахователно дружество стана ЗД „Съгласие“, а наградата връчи изпълнителният директор на Централен депозитар Васил Големански.

Наградата "Пенсионноосигурително дружество на годината" в категория "Допълнително задължително пенсионно осигуряване" получи ПОК „Доверие“. Наградата бе връчена от председателя на Комисията по труда и демографската политика Хасан Адемов. Пенсионноосигурително дружество на годината в сектор "Допълнително доброволно пенсионно осигуряване" спечели „Алианц България“, а като най-динамично пенсионноосигурително дружество бе отличено ПОД „Бъдеще“.

Наградата "Застрахователен брокер на годината“ в категория "Общо застраховане" отиде при SDI Group от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов. Застрахователен брокер на годината - "Животозастраховане", спечели "Ай енд Джи Иншурънс Брокерс”, а като най-динамично развиващо се дружество бе отличен застрахователния брокер "Амарант България“. Наградата бе връчена от председателя на Сметната палата Цветан Цветков.

Бяха раздадени и специалните награди на фондация „Проф. Д-р Велеслав Гаврийски“ за заслужили експерти и професионалисти. Призът "За цялостен принос в развитието на българското застраховане" отиде при Светла Несторова, председател на Асоциацията на българските застрахователи и бе връчена от бившия социален министър Лидия Шулева. За цялостен принос в българското осигуряване специална награда получи Кирил Червенков от „ЦКБ Сила“. Той съобщи с "гордост", че следващия месец ще отпуснат първата пенсия в професионалния фонд, която ще е два пъти по-висока от сега разрешена пенсия. "Пожелавам си след година да отчетем с гордост, че сме започнали да раздаваме пенсии в универсалните пенсионни фондове"

Наградата "За принос в развитието на застрахователното посредничество" спечели Стефан Енчев, собственик и управител на „Брокер инс“. Неговата награда връчи ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев. Професорът отправи предизвикателство към гостите за създаване на публична и обществена академия в застраховането. "Предлагам инициаторите да бъдат УНСС, ВУЗФ, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и всички професионални институционални общности, причастни към застраховането". Ректорът подчерта, че има прекрасна професионална гилдия в застраховането и презастраховането и полунеграмотна публика. "Ето, тази връзка трябва да се запълни и отнякъде да се започне". Предложението от негова страна е при всеки активен семестър да бъдат провеждани по 2-3 публични лекции, не само за студентите от университетите, но и за интересуващата се аудитория. "Надявам се, че предложението няма да остане неизпълнено и следващата година да можем да кажем, че сме го основали".

На събитието присъстваха представители на застрахователния, пенсионния и финансовия сектор на България, представители на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди. Част от официалните гости на събитието бяха Петър Кънев - председател на Комисията по икономическа политика и туризма в 44-то Народно събрание, Хасан Адемов - председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в парламента, Бойко Атанасов - председател на Комисията за финансов надзор, Цветан Цветков - председател на Сметната палата, Ивайло Иванов - председател на НОИ, Стати Статев - ректор на УНСС, проф. дфн Анастас Герджиков - ректор на СУ и ректорът на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във