Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Водещи икономисти идват за финансов форум в България

Асоциация Банка на годината в партньорство с Висшето училище за застраховане и финанси (ВУЗФ) организира конференция, посветена на иновациите във финансовата индустрия. Първият по рода си в България форум ще се проведе на 24 юни в София.

"Дискусиите в конференцията са организирани в два панела", съобщи Валентин Панайотов, председател на Асоциация Банка на годината. Първият е посветен на иновациите в банковия бизнес, а вторият - на инструментите за финансиране на иновативни бизнеспроекти.

Висши мениджъри от "УниКредит Булбанк", СИбанк, "Пощенска банка", "Банксервиз" и "Майкрософт" България ще бъдат сред основните говорители на конференцията. Участниците от българска страна са представители на водещите банки в страната - в това число на БНБ, на небанкови финансови институции, технологични компании, компании с иновационни продукти и проекти, стартъп акселератори и други.

Във втория панел на форума участват представители на Световната банка, на Европейския инвестиционен фонд, на фондовете Neveq, Eleven, LanchHub, Empower и др.

"Чуждестранното участие във форума е на много високо ниво", коментира Григорий Вазов, президент на ВУЗФ. В двата дискусионни панела се очакват главният икономист на Департамента за малък и среден бизнес в правителството на САЩ Джузепе Граминя и проф. Суданшу Рай от Копенхагенското бизнес училище. Внимание заслужава и българската връзка в австралийската икономическа мисъл - проф. Петко Калев, представител на Бизнес училището на Университета на Южна Австралия.

Българските и чуждестранни финансови експерти ще коментират промените, нужни на българските банки, за да отговорят на иновативните тенденции в световното банкиране, както и различните възможности за финансиране на иновации, уточниха организаторите - Асоциация Банка на годината и Висшето училище за застраховане и финанси.

Презентациите ще са посветени на иновации в областта на финансовия маркетинг, банкирането и социалните мрежи, онлайн и мобилното банкиране. Важна от потребителска гледна точка е темата за адаптиране на иновативните продукти и технологии и защитата при ползването им, както и бързо растящата електронна търговия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във