Банкеръ Daily

Финансов дневник

Вложителите в КТБ вече усещат ДПС- ятагана на шията си

Стотици вложители в Корпоративна търговска банка ( КТБ) обсадиха днес централния офис на институцията на столичния площад "Гарибалди". За първи път от началото на организираните протести ситуацията бе на път да излезе от контрол и дори няколко души, между които фолкпевицата Луна успяха да проникнат в сградата и с мъка бяха удържани от охраната.

Защо, след цяло лято на мирни протести, търпението на гражданите започна да се изчерпва? Отговорът може да открием лесно в техните думи- вложителите искат незабавно достъп до своите пари, тъй като смятат, че някой умишлено иска да фалира банката.

За подобно нещо от известно време алармират и редица финансисти и икономически анализатори. Предприемат се действия, които, меко казано, изглеждат странни, на фона на месеците бездействие около ситуацията с трезора.

Едва ли е случайно, че точно по същото време една от водещите политически сили изведнъж сложи "казуса КТБ" като акцент в изказванията си. И то, след като досега представителите и досега ,едва ли не се кълняха, че не са чували за тази банка. Естествено, става въпрос за ДПС.

Още преди изборите Лютви Местан шокира обществото с "обещанието", че Делян Пеевски вече е написал законопроекта за КТБ и партията ще го внесе веднага, след конституирането на парламента. В изборната нощ ДПС продължиха с темата и отново наблегнаха на подготвения от тях специален закон за трезора. Както отбелязахме още тогава, това е все едно да назначиш вълка за пазач на стадото. И може би точно затова вложителите вече започват да губят търпение.

Въобще, за "подготовката за убийство" през юни, така и не се намери нищо, но за подготвяното убийство на КТБ вече мнозина предупреждават. И ако политиците го позволят, за да им излязат някакви дребни партийни сметчици, това едва ли може да им бъде простено. А държавата просто ще се засили стремглаво по нанадолнището.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във