Банкеръ Daily

Финансов дневник

Вложители в КТБ наемат компания за проследяване на финансови активи

Незабавно изплащане на гарантираните депозити, спасяване или одържавяване на КТБ и влизане на виновниците в затвора. Тези искания отправиха на пресконференция вложители в поставената под специален надзор банка.

Утре в 12:00 ч. те ще организират протест пред Народното събрание с бидони. Протестни акции ще има и "пред домовете и офисите на известни крадци, облагодетелствали се от активите на КТБ", заявиха още вложителите.

Има хора, които са вече в крайно отчаяние и не чувстват защитата на държавата, заяви Илия Зюмбилев, организатор на протести заради КТБ в Пловдив. Не е нормално в други държави подобни казуси да бъдат решавани за дни, а при нас това продължава пет месеца; затова държим на хората в БНБ и на някои политици да се потърси отговорност, призова той. По думите му има политически кръгове, членове на последните пет правителства и лица с огромно влияние върху български медии, които са се облагодетелствали от КТБ и са в списъка на ограбилите банката.

Божидар Томалевски, председател на Политическа партия "Другата България", заяви, че ще ангажира всички юристи и експерти на формацията, за да бъде заведена колективна жалба на вложителите до Европейския съд в Страсбург за това, че на хората цели пет месеца им е отказан достъп до парите им.

Утре в 12:00 ч. ще организираме протест пред Народното събрание с бидони, обяви още Томалевски. Протестни акции ще има и "пред домовете и офисите на известни крадци, облагодетелствали се от активите на КТБ", заявиха още вложителите.

От две седмици водим разговори с компанията CCI, известна с проследяване на финансови потоци и активи в световен мащаб, посочи Томалевски. Адвокатът Александър Пелев, представител на компанията за България, каза, че нейните основатели са бивши служители в тайните служби на Израел и САЩ и че от няколко години правят подобни разследвания на капитали както чрез физическо проследяване, така и чрез проучване на скрита за обикновените потребители информация в интернет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във