Банкеръ Daily

Финансов дневник

Вложители в КТБ излязоха с отворено писмо в подкрепа на Цветан Василев

С отворено писмо в подкрепа на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев излязоха вложители и участници във Фейсбук групата "КТБаlive".

В него привържениците на банкера посочват, че чрез написаното показват подкрепа и към Фонда на султаната на Оман, разграничавайки се от обидните и пренебрежителни действия на БНБ, политици и прокурори.

Те допълват още, че постоянно алармират за опитите банката да бъде изкуствено фалирана и ограбена.

„Пишем непрекъснато до БНБ, институциите, Европейската комисия, българските и чуждите медии. Организираме и протести, вярвайки, че все повече хора ще се присъединяват към тях с ясното съзнание, че проблемът засяга стабилността и просперитета на цяла България.

"Г-н Василев, в последните дни виждаме, че обществеността ни се пробужда и проумява целенасочените опити на заинтересованите кръгове да разединяват хората, за да ги управляват лесно. Усилията и постоянството ни дават резултат.

Вие можете да пишете българската история и вярваме, че ще работите с професионализма и компетентността на Атанас Буров и с твърдата ръка на Стефан Стамболов", се казва още в отвореното писмо към Цветан Василев.

В него се споменава, че сред участниците в групата има хора, които са работили пряко с него и които застават зад неговата лоялност, професионализъм и лидерски качества.

"Знайте, въпреки обвиненията и негативизма, вярваме, че името Ви ще бъде изчистено и се надяваме скоро да Ви видим сред нас.

Нямаме съмнение, че кратките срокове, които БНБ Ви дава, за да предложите план за оздравяване на банковата група КТБ, Ви мотивират допълнително. Нямаме съмнение, че заедно ще успеем да преодолеем опитите за прилагане на двойни стандарти по отношение на банковите институции. Нямаме съмнение и че ще преодолеем тенденциозното „одитиране“ на квестори, действащи като изнесено звено на следствието и прокуратурата.

Не на последно място, подкрепяме Ви и в името на хората, най-тежко засегнати от тази безочливо изфабрикувана криза - онкологично болни, деца с тежки заболявания, нуждаещи се от скъпо лечение, чакащи за трансплантация, хора в невъзможност да поемат ежедневните си нужди, пенсионери - напълно забравени и отчаяни.

Г-н Василев, това е преломен момент. Продължаваме да работим заедно, вярвайки, че след постигането на крайния успех, ще бъдем по-силни и ще сме положили здравите основи на едно обединено гражданско общество.", се казва в писмото.

По-рано днес Софийският градски съд сложи край на заявеното желание на Цветан Василев да участва в оздравяването на банката, след като наложи запор на почти цялото му имущество, включително и на дяловете му в търговски дружества.

От прокуратурата съобщиха, че банкерът е обявен и за междунардно издирване във всичките 190 държави - членки на Интерпол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във