Банкеръ Daily

Финансов дневник

Вложители в КТБ излязоха на протест пред Светия синод в София

На трети протест, този път пред сградата на Светия синод в София, излязоха около 50 вложители в Корпоративна търговска банка. Конкретните искания на протестиращите са за незабавно отваряне на банката и дъщерното и дружество ТБ "Виктория", както и компетентните органи да съставят план за ефективно оздравяване на КТБ.

Организаторите на протеста обявиха, че се събират пред Светия синод, тъй като до момента всички институции са останали глухи и слепи за техните проблеми. "По тази причина преценихме, че шансът да ни чуе Господ и да направи нещо е по-голям, отколкото да ни чуе президента, Министерски съвет и БНБ“, казаха още те. Протестиращите носеха запалени свещички и предупредиха, че ако исканията на хората за оздравяване на банката не бъдат чути, те ще преминат към по-ефективни действия.

Организаторите отново не спестиха критиките си към президента Росен Плевнелиев и го обвиниха, че принуждава медиите да не отразяват протестите. Затова следващия понеделник недоволните граждани ще се съберат пред сградата на БНТ, за да зададат своите въпроси и да покажат, че са живи и имат сериозни проблеми.

През миналата седмица във Фейсбук групата "KTBalive" вложителите отправиха апел към ръководството на БНБ, с изключение на гуверньора Иван Искров. Според тях важен е гласът не само на управителя на БНБ, но и на всички членове на УС, като отговорността за случващото се с КТБ била колективна и то морална.

Протест днес имаше и във Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във