Банкеръ Daily

Финансов дневник

Владислав Горанов основа консултантска фирма

Бившият министър на финансите Владислав Горанов е регистрирал фирмата "Трилема кансълтинг" ЕООД, загатвайки, че влиза в частния бизнес. Компанията, регистрирана на 14 август, е с капитал в размер на 5000 лева. Предметът й на дейност е "Консултантски услуги в областта на публичните и частните финанси, управлението и структурирането на предприятия, търговска дейност в страната и чужбина, търговско представителство и посредничество". В управлението на фирмата е вписан единствено Владислав Горанов - като едноличен собственик на капитала и управител. 

Горанов напусна третото правителство на Бойко Борисов в края на юли. Впоследствие той се отказа и от правото си да се върне в парламента като народен представител. Официално огласеният мотив за отстраняването на Горанов е, защото премиерът Бойко Борисов "не можел да си отговори на въпроса защо контролът върху Комисията по хазарта 5 години е бил занижен."

Оставката на Владислав Горанов бе пакетирана с отстраняването на ексикономическия министър Емил Караниколов и на предишния МВР шеф Младен Маринов. Общият мотив за трите оставки бе посочен в официално прессъобщение на партия ГЕРБ - Бойко Борисов взел това решение след среща с областните координатори на партията. По време на заседанието координаторите на партията са поискали от Борисов освобождаването на тримата министри с аргумента – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

На поста финансов министър го наследи Кирил Ананиев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във