Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВ И РЕНИ ПЕТКОВА ЩЕ МИСЛЯТ ОЩЕ МЕСЕЦ

Собствениците на Българска пощенска банка (БПБ) правят всичко възможно да задържат Владимир Владимиров и Рени Петкова в мениджърския й екип, научи в. БАНКЕРЪ. Но служители на банката твърдят, че двамата са подали оставките си пред надзорния й съвет още на 15 май 2001 г., веднага след общото й събрание. Събитието обаче е трябвало да се пази в пълна тайна до последния момент.
Владимиров и Петкова категорично отказват да коментират дали наистина ще напуснат Пощенска банка. БАНКЕРЪ обаче разбра, че поне още месец те ще обмислят дали да се разделят с банката, с която са свързани още от създаването й през 1991 година.
Мениджър на голяма наша банка, контролирана от чуждестранни капитали, пък твърди, че надзорниците на БПБ и до момента не са се произнесли по оставките им. Но веднага след като са депозирани, представители на Ей Ай Джи и на И Еф Джи Банкинг Груп, които притежават БПБ, са започнали да увещават двамата мениджъри да останат изпълнителни директори на институцията. Проведени са няколко срещи, на които са им правени различни предложения с нарастваща привлекателност.
Последният разговор между представителите на акционерите и Владимир Владимиров е бил на на 6 юни 2001 година. Добре информирани чуждестранни банкери у нас са били смаяни от екстрите, които хората от Ей Ай Джи и И Еф Джи Банкинг Груп са оферирали на Владимиров и Петкова, за да останат в Пощенска банка. Конкретните предложения естествено никой не се наема да коментира, но се твърди, че нито един от шефовете на банки у нас не би ги загърбил лесно.
Ако въпреки кандърмите Владимиров и Петкова напуснат Пощенска банка и отидат в РОСЕКСИМБАНК, това ще е сериозен успех за председателят й Емил Кюлев. Освен че ще доведат в банката много нови клиенти, двамата мениджъри имат опит в събирането на вземания от затворени кредитни институции, тъй като през 1996 г. работеха в Банка за земеделски кредит. Познанията им в тази област са от особено значение за Кюлев, който има намерение да купи обявените в несъстоятелност БАЛКАНБАНК и Кредитна банка, и проявява интерес към активите на БЗК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във