Банкеръ Daily

Финансов дневник

Visa, Mastercard, PayPal и Uber подкрепиха криптовалутата на Facebook

Facebook представя през следващата седмица своята нова криптовалута, като вече стана ясно, че повече от 12 водещи компании са изрази подкрепата си и инвестират по 10 млн. долара за разработката. Сред тях са Visa, Mastercard, PayPal и Uber, сочи BloombergTV.

Компании от сектор финанси, електронна търговия, рискови капитали и телекомуникации искат да имат пряка роля в развитието на валутата Libra, твърдят запознати. Новото при тази виртуална валута, спрямо останалите конкуренти на пазара в момента, е, че тя ще е обвързана с кошница от валути, издавани от правителствата на различни страни, с цел избягване на драстичните колебания в стойността ѝ.

Друга любопитна информация от света на технологиите е отражението на търговската война между САЩ и Китай върху стойността на акциите на производителя на чипове Broadcom. Самата компания намали драстично прогнозите си за приходи през остатъка от годината, което доведе до спад в пазарната оценка от цели 8,7%. Това е благодарение най-вече на забраната за търговия с Huawei.

Пазарите в Северна Америка и Европа за Broadcom са стабилни към този момент, но Азия започва да дава своето неминуемо отражение върху бизнеса с високи технологии.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във