Банкеръ Daily

Финансов дневник

Visa и Allianz с приложение за мобилни разплащания

Снимка: Аllianz

Visa и Allianz Partners (част от глобалния застраховател Allianz Group) обявиха създаването на новo мобилно иновативно приложение за разплащания – Allianz Prime. Приложението, което включва и програма за лоялност, е първото по рода си в застрахователния сектор  и позволява на потребителите да извършват бързи, сигурни и лесни разплащания със своите мобилни телефони онлайн и на място в търговските обекти.

Новото приложение разполага с вградена технология за сигурност, разработена от Visa, която използва уникален цифров идентификатор (наречен токен) вместо данните на картата. Токенът може да се употребява за обработка на разплащания, без да се разкриват данни за сметката. Потребителите на Allianz Prime също могат да се възползват от атрактивната програма за лоялност, която е удобен начин за проследяване на разплащанията и улеснява управлението на парите, като им осигурява и защитата на дигиталните разплащания, предоставяна от Allianz Partners.

Приложението ще бъде тествано в Италия от предварително подбрана група клиенти на Allianz. Потребителите на Allianz Prime ще могат да правят сигурни мобилни трансакции на всички безконтактни терминали в целия свят. Трансакциите се обработват, а програмата за лоялност се интегрира от партньора на Allianz в областта на цифровите финансови технологии Wirecard. Приложението Allianz Prime е разработено като глобална платформа, която лесно може да бъде използвана на местните пазари.

"Имаме удоволствието да обединим сили с Allianz Partners, за да предложим на нашите клиенти интегрирано мобилно решение, което съчетава разплащания, проследяване на разходите и възможност за извършване на застрахователни услуги по иновативен начин. С въвеждането на първото си приложение за мобилно плащане Allianz не само създава нов начин за въвличане на клиентите в процеса на разплащане, но и им предлага нов сигурен начин да извършват разплащания в световен обхват - онлайн и на място в търговските обекти - и същевременно помага на потребителите да проследяват разходите си", сподели Майк Лембъргър, старши вицепрезидент Продуктови решения за Европа във Visa.

„С помощта на нашите дигитални партньори Visa и Wirecard, иновационният екип на Allianz Partners  създаде Allianz Prime. Това е решение, което дава на нашите клиенти свобода, сигурност и безопасни мобилни разплащания онлайн и в търговските обект по всяко време, навсякъде. Приложението предлага глобална платформа на нашите оперативни структури, чрез която те да общуват с клиентите си ежедневно като обогатяват традиционните застрахователни продукти с нови технологии и услуги“, сподели Матиас Вюнше, директор Управление на пазара и иновации в Allianz Partners.

Как работи Allianz Prime

Процесът на регистрация е лесен и удобен: след като клиентите изтеглят приложението Allianz Prime и се регистрират за услугата, незабавно партньорът-издател Wirecard открива виртуална сметка Visa, през която е достъпна вече съществуваща банкова сметка или кредитна карта на клиента. За активиране на безконтактните мобилни разплащания, потребителите добавят данните от картата Visa с едно кликване в мобилния си портфейл.

Ето и някои от основните ползи:  

- Клиентите могат да извършват мобилни разплащания на всички безконтактни терминали в целия свят.

- Могат да събират точки и да се възползват от награди при всяка покупка, която правят.

- Потребителите могат да следят и контролират своите разходи чрез употребата на вградените в приложението аналитични инструменти

- В допълнение, защитата на Allianz на дигиталните разплащания осигурява покритие срещу измами и защитава клиента при онлайн покупки, както и в случай на загуба или кражба.

За Visa Token Service (VTS)

Visa Token Service гарантира сигурност при всяка безконтактна мобилна трансакция, като заменя данните от картата с уникален цифров идентификатор („токен“) – специaлно за тази карта и устройство. Плащанията се извършват с помощта на идентификатора. Така информацията от картата се съхранява, благодарение на допълнителната защита, гарантираща безопасност при дигитални разплащания. Ако мобилният телефон бъде изгубен или откраднат, токенът не може да бъде използван в друга среда и лесно може да бъде деактивиран, без да се налага сметката Visa да бъде анулирана.

Facebook logo
Бъдете с нас и във