Банкеръ Daily

Финансов дневник

Видеобанкирането на ОББ вече е достъпно за фирмените клиенти в цяла България

През месец август тази година Обединена българска банка, част от белгийската КВС Груп, стана първата банка на българския пазар, която предлага на своите бизнес клиенти услугата „Видео банкер“, решаваща проблема с времето и разстоянието между клиент и експерт на финансовата институция.

В първата си фаза услугата предоставяше възможност на фирмени клиенти (микро, малък и среден бизнес, както и корпоративни клиенти), опериращи на територията на София, които не могат да посетят клон на банката, да осъществят среща с консултант и да обсъдят съвместно в реално време текущи въпроси и теми.

В продължение на ангажимента си да разшири достъпността на услугата „Видео банкер“ проектът вече е достъпен и за фирмените клиенти на ОББ от територията на цяла България. Услугата може да се достъпва от всяко устройство – смартфон, таблет, десктоп, чрез използването на стандартни за потребителя интерфейси. Срещите се организират от служителите в ОББ, отговорни за връзката с корпоративни, МСП и микро бизнес клиенти. Предстои стартирането на нова резервационна система на сайта на банката, чрез която всеки клиент ще може самостоятелно да инициира организирането на среща с отговорен служител на ОББ.

Видеобанкирането е част от амбицията на ОББ да предостави на своите клиенти богат набор от комуникации за тяхно улеснение и максимално удобство. Клиенти и специалисти могат заедно отдалечено да работят по документи, да споделят екрани и организират конферентни видео разговори, включително с експерти от KBC Груп в България.     

Сигурността на връзката се гарантира от водеща в световен мащаб платформа за видео срещи, която осъществява контакта между експерт и клиент и позволява E2E криптиране. Съобразявайки се с желанието на своите клиенти, ОББ не извършва запис да видео срещите за бизнес клиенти, в случай че не се изисква регулативно.

Видеобанкирането е сигурен и достъпен начин за осъществяване на контакт между банков експерт и неговия клиент от разстояние, спестява време и гарантира сигурността на обменените данни. С предоставянето на тази услуга на територията на цяла България ОББ се превърна в първата банка, която предлага видео срещи за бизнес лица и утвърждава позицията й на иновативна банкова институция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във