Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ВЕНЦИСЛАВ ЙОСИФОВ ПАК ПОСЕТИ СЛЕДСТВЕНАТА СЛУЖБА

Специализираната следствена служба привика на 3 май бившия председател на съвета на директорите на фалиралата Първа частна банка Венцислав Йосифов във връзка с наложената му мярка за неотклонение. Йосифов все още не е платил гаранцията от 50 хил. лв., която му бе определена на 16 февруари 2001 г. от следователя Теодор Иванов по дело N76 на Специализираната следствена служба. По него той ще отговаря за раздаването на 195 кредита, които, според следствието, освен че не са били обезпечени, не са и върнати. Самият Йосифов обаче твърди, че част от заемите, за които е разследван са погасени. Ексбанкерът е обвинен по чл. 282 от Наказателния кодекс за престъпление по служба.
Срокът за внасянето на гаранцията от 50 хил. лв. изтече още на 2 март. Адвокатите на Йосифов обжалваха размера й пред Софийския градски съд и пред апелативните магистрати. Но и двете инстанции потвърдиха наложената му като гаранция сума.
Сега, по закон, следователите трябва да поискат от Софийска градска прокуратура да бъде променена мярката му за неотклонение от парична гаранция в задържане под стража. Прокурорите пък трябва да внесат искането в съда, който да призове Венцислав Йосифов. Пред Темида ексбанкерът ще се изправи най-вероятно на 7 или на 8 май 2001 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във