Банкеръ Daily

Финансов дневник

Великобритания пуска банкови карти от чисто злато без лимит на харченето

Кралският монетен двор на Великобритания обяви началото на издаването на дебитни банкови карти, изработени от чисто злато, съобщават от официалния сайт на монетния двор - Royal Mint. „Платежната карта, изработена от чисто злато, е предназначена за тези, които искат да имат достъп до изключителни банкови привилегии и за тези, които ценят висококачествените луксозни стоки, с които могат да заявят себе си“, се казва в изявлението.

Това е първата банкова карта от благороден метал в света. Тя е разработена съвместно с платежната система Mastercard и Accomplish Financial , компания, занимаваща се с електронни технологии за разплащане. Това е първата банкова карта от благородни метали в света.

Изпълнителният директор на монетния двор Ан Джесъп заяви, че издаването на карти от чисто злато е признание за „нарастващото потребителско търсене на уникални и луксозни разплащателни карти“.

Картата ще бъде от 18 каратово злато, а името и подписът на притежателя ще бъдат гравирани в благородния метал. Притежателите на карти ще имат достъп до разширени банкови функции и привилегии, като например нулев процент при извършване на операции във валута или денонощна услуга „консиерж“ за пътуване.

Що е консиерж?

Консиержът е услуга, която пести време и усилия и поради това става все по-търсена в световен мащаб. Появиха се редица консиерж - фирми, които предлагат да свършат какво ли не вместо Вас. Оперират в широк набор държави и работят с огромен брой контрагенти, благодарение на които доставят огромен брой качествени услуги.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във