Банкеръ Daily

събота или неделя

Великобритания даде отсрочка на платежните фирми

Фирмите за електронни разплащания във Великобритания ще имат повече време да изпълнят изискванията за допълнителни проверки за сигурност на онлайн клиенти, съобщи Службата за финансов контрол  в  страната.

Новите правила на Европейския съюз, които влизат в сила на 14 септември, изискват извършването на повече от една проверка на автентичността на клиентите при   онлайн плащания като мярка за ограничаване на възможностите за извършване на измами. Службата за финансов контрол във Великобритания заяви, че ще работи съвместно с индустрията, за да състави  възможно най-подходящ цялостен план за тези промени, както и график за постигането им.

"Няма да предприемем принудителни действия срещу фирми, ако те не отговарят на съответните изисквания още от 14 септември 2019 г. в области, обхванати от съгласувания миграционен план, когато има доказателства, че  са предприели необходимите стъпки за изпълнение на плана," подчертаха представители на Службата за финансов контрол пред Ройтерс. Европейският банков орган на ЕС заяви миналата седмица, че навярно ще е необходима известна отсрочка за някои платежни фирми, за да се избегнат нежелани отрицателни последици.

Facebook logo
Бъдете с нас и във