Банкеръ Daily

Финансов дневник

Varengold Bank стартира дейност в България

Германската Varengold Bank стартира бизнеса си в България, след като откри официално своя офис в София. В България банката цели да подкрепя нови компании и бизнес модели, предоставящи иновативни финансови решения. Клонът в София ще е основен център на Varengold Bank при разширяването на дейността на институцията в Югоизточна Европа. “Виждаме много обещаващи проекти на хоризонта и бихме искали да ги подкрепим”, коментира Франк Отен, член на надзорния съвет на Varengold Bank.

Varengold Bank е специализирана в т. нар. Marketplace Banking, което включва финансиране на небанкови институции, предоставящи финтех решения - предимно платформи за споделено кредитиране (peer-2-peer lending platforms). “Платформите за споделено кредитиране променят напълно финансовата индустрия и постепенно ще заменят традиционните модели за предоставяне на заемни средства. Те осигуряват по-добри условия на кредитополучателите, подобряват достъпа до финансиране за потребителите и компаниите и улесняват процеса по набиране на капитал. Това е огромна промяна и е добре да участваме активно в нея”, обясни мисията на банката Сергей Пантелеев, управител на клона на Varengold Bank в София.

С подкрепата на поделението за търговско финансиране на Varengold в Хамбург клонът на германската банка в България ще предлага и атрактивни финансови продукти на международни външнотърговски компании. “Готови сме да подкрепим нарастващия обем търговия между България и ЮИЕ от една страна и западноевропейските държави от друга”, обобщи Сергей Пантелеев.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във