Банкеръ Daily

Финансов дневник

Услугата Apple Pay вече е достъпна за клиентите на "Райфайзенбанк"

Услугата Apple Pay вече е достъпна за притежателите на всички видове карти на "Райфайзенбанк". Това съобщиха от финансовата институция, обяснявайки, че по този начин клиентите на банката с iPhone и Apple Watch могат удобно, бързо и сигурно да плащат безконтактно само с приближаване на устройството до ПОС терминал.

В приложението Apple Wallet могат да бъдат регистрирани всички видове дебитни и кредитни карти Mastercard и Visa на "Райфайзенбанк", като клиентът избира с коя от тях да плати в конкретната ситуация.

Безконтактни плащания с iPhone и Apple Watch могат да се правят както с отключен, така и със заключен екран, при доближаване и задържане на устройството до ПОС терминала. И при двата вида трансакции, независимо от тяхната стойност, не се изисква потвърждаване чрез ПИН кода на картата. Идентификацията се извърша единствено чрез избрания от клиента метод за сигурност на телефона – лицево разпознаване, пръстов отпечатък или парола.

Безплатната услуга Apple Pay може да се ползва и при онлайн пазаруване, без дори да се налага създаване на акаунт или попълване на форма с данни, посочват още от "Райфайзенбанк". За покупки в приложения и сайтове в браузър Safari от iPhone, iPad и Mac при плащане трябва да се маркира единствено услугата Apple Pay и да се потвърди плащането с лицево разпознаване, пръстов отпечатък или парола на устройството.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във