Банкеръ Daily

Финансов дневник

Управляващото мнозинство проведе извънредна среща с Горанов заради новия данък

Представители на управляващото мнозинство са провели извънредна среща тази вечер с финансовия министър Владислав Горанов по темата за данъчната политика. За нея потвърди и председателят на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев на страницата си във Facebook.

„Първа среща на мнозинството в ‪#‎43НС за данъчна политика. По-ексцентрични идеи не срещат подкрепа. Благодаря на ‪#‎Горанов за конструктивния тон”, написа Кънев.

Той уточнява, че става дума за идеята за данък общ доход за общините. "Ексцентрично е общините да определят републикански данъци, да", написа лидерът на ДСБ.

"Предстоят още срещи и разговори, всички са наясно, че мнозинството трябва да е единно за данъците и бюджета, като разумен коректив на Министерството на финансите", обещава Кънев.

С промени в законопроект, публикуван на сайта на финансовото министерство, ведомството предлага да се въведе възможност общинските съвети да облагат с допълнителен данък общ доход от 0 до 2%. т.е. освен 10-те процента данък общ доход, да дължим още до 2%.

Facebook logo
Бъдете с нас и във