Банкеръ Daily

Финансов дневник

UnionPay разшири услугите си до 176 държави и региони

Китайският гигант за разплащане с карти UnionPay разшири услугите си до 176 държави и региони. Търговците в страни, сред които Босна и Херцеговина и Чили, за първи път започнаха да приемат карти UnionPay, се казва в съобщение на компанията, цитирано от Xinhuanet.

Базираният в Шанхай доставчик на финансови услуги, който до сега е приет от над 28 милиона търговци по целия свят, е издал над 120 милиона карти в 57 държави, сред които Бахрейн и Мадагаскар.

UnionPay все повече се превръща в предпочитано средство за разплащане на притежателите на глобални карти, заявиха от компанията, като отчетоха увеличение на обема на трансакциите с близо 40 процента през първата половина на 2019 г. „Бързото увеличение на издаването на карти и популярността на UnionPay като метод на плащане до голяма степен се дължи на отварянето на Китай и нарастващото търсене на трансгранични трансакции“, посочва още компанията.

Китайският гигант също работи върху технологии и иновации за по-нататъшно цифрово развитие. Мобилното му приложение Unionpay вече има над 200 милиона регистрирани потребители и може да получи достъп до повече от 3 милиона търговци в чужбина.

Facebook logo
Бъдете с нас и във