Банкеръ Daily

Финансов дневник

"Уникредит" ще назначава още инвестиционни банкери

Главният изпълнителен директор на "Уникредит" - Андреа Орсел - има намерение да назначи 50 инвестиционни банкери. Целта е да бъдат привлечени повече поръчки от средно големи корпоративни клиенти, което да заздрави позициите на банката във високо конкурентния пазар на корпоративни услуги. 

"Уникредит" търси персонал за подсилване на консултанския си бизнес и за разширяване на предлаганите банкови инвестиционни продукти на компании в цялата й европейска мрежа, твърдят запознати с плановете на мениджърите лица. Кредиторът предвижда също да придобие подходящи за целите си бутикови фирми, за да ускори процеса, ако се появят подобни възможности, добавят добре информираните източници. 

Засега няма официален коментар от италианската банкова група.

Орсел, който е бил бивш инвестиционен банкер на "Ю Би Ес" преди да поеме кормилото на "Уникредит" през април, повежда втората по големина италианска кредитна институция в нови области с потенциал за растеж успоредно със сложните преговори за придобиването на злополучната "Банка Монте дей Паски ди Сиена". Разширяването на услугите за по-малки фирми ще го изправи срещу инвестиционни банкови акули от ранга на "Голдмън Сакс груп", които излизат извън традиционната си сфера да обслужват най-едрите корпоративни клиенти. 

Новонаетите служители ще станат част от екипа, ръководен от ветерана от инвестиционния бранш Сам Кендъл, твърдят запознатите с процеса източници. Кендъл, който също е бивш кадър на "Ю Би Ес груп", е бил нает на работа през септември от шефа на поделението за корпоративни и инвестиицонни банкови услуги Ричард Бъртън. Задачата му е да следи обсега на покритие на инвестиционната област от "Уникредит", консултантската дейност, както и капиталовите пазари за държавен и частен дълг. 

Орсел, който трябва да огласи новия си бизнесплан преди края на годината, вече е направил промени на управленската структура като част от реформирането на кредитната институция и опростяването на мениджмънта.     

Поделението за корпоративни и инвестиционни банкови услуги на "Уникредит" има около 3200 служители и предлага набор от оперативни услуги, структурно финансиране, капиталови пазари и инвестиционни продукти на клиентите си, с конкретен фокус върху компаниите със средна пазарна капитализация.

Рекордният обем сделки през последните 18 месеца буквално изтощи поотънелите инвестиционни банкови екипи във всички големи интернационални банки и наложи посвеместни увеличения на възнагражденията в бранша.

Facebook logo
Бъдете с нас и във