Банкеръ Daily

Финансов дневник

Уникредит - с престижна награда за транзакционните си услуги

Международното финансово списание The Banker обяви УниКредит за най-добър доставчик на транзакционни услуги в Западна Европа. 

"Радваме се, че получихме тази награда, която доказва, че предоставяме най-добрите в своя клас услуги в един висококонкурентен пазар. Постижението говори за сериозната работа на целия наш екип да разпознаваме потребностите на нашите клиенти и да гарантираме, че се съобразяваме с тях, а  в същото време продължаваме да разработваме и усъвършенстваме нашите предложения за клиентите", каза Лука Корзини, директор на Глобални банкови транзакции в УниКредит. 

Макар че дигитализацията продължава да доминира сред темите за наградата, комплексният подход на УниКредит ѝ дава възможност да се открои сред общите тенденции, обясниха представители на  банката.

"Това включва сътрудничество с компаниите за финансови технологии за постигане на специфични решения, както и управление на разходите за сътрудничество в цялата индустрия върху проекти като незабавни плащания, SWIFT gpi и we.trade, а  в същото време се разработват индивидуални технологии като дигиталната платформа Trade Finance Gate. Развитието на банковата група в това отношение е подкрепено от текущ ангажимент за инвестиции в размер 1.7 млрд евро в бизнес и операционни ИТ системи като част от стратегическия план на банката – Transform 2019", допълват от Уникредит.

Тези дигитални иновации разширяват обхвата от комплексни решения в глобалните банкови транзакции - от управление на парични средства и електронно банкиране, търговско финансиране и транзакционни продажби до решения за оборотен капитал и попечителски услуги, предоставени посредством мрежа от 4 000 кореспондентски банки в близо 175 страни. 

Припомняме, че УниКредит получи наградата на The Banker за най-добър доставчик на транзакционни услуги в Западна Европа непосредствено след отличието,което й присъди  списание Euromoney. През май Euromoney обяви УниКредит за най-добра банка за транзакционни услуги в Централна и Източна Европа.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във