Банкеръ Daily

Финансов дневник

УниКредит приключва успешно договорката с Amundi за продажбата на Pioneer

УниКредит успешно подписа и обвързващо споразумение с Amundi за продажбата на Pioneer, съобщиха от финансовата институция.

Като резултат от това, УниКредит ще се радва на партньорство с един от водещите играчи в управлението на активи, номер 1 в Европа и номер 8 в световен мащаб, с уникален опит в областта на предлагането на инвестиционни продукти през клонова мрежа и отлични продуктови и инвестиционни възможности. Това ще донесе ползи на клиентите на УниКредит в цяла Европа като им предостави достъп до повече и по-атрактивни инвестиционни продукти.

Като част от сделката, УниКредит и Amundi ще формират стратегическо партньорство за разпространение на продукти за управление на активи, подкрепено от 10-годишно споразумение за дистрибуция за Италия, Германия и Австрия. УниКредит ще се фокусира отново върху своя основен  бизнес – да предлага инвестиционни продукти като по този начин ще запази и прихода от комисионни.

Постигнатата бизнес договореност се очаква да се отрази положително на капиталовите показатели на УниКредит.

Главният изпълнителен директор на УниКредит Жан Пиер Мустие коментира, че продажбата на Pioneer на Amundi е осезаем пример за новия стратегически подход на УниКредит, обявен на 11 юли 2016 г.

"Благодарение на дългосрочното споразумение за дистрибуция, клиентите на УниКредит ще имат достъп до разширена гама от качествени продукти и услуги, а Групата ще се възползва от очакваните увеличени продажби", коментира Мустие.

Facebook logo
Бъдете с нас и във