Банкеръ Daily

Финансов дневник

"УниКредит" предупреждава за зачестили опити за телефонни измами от международни телефони

"УниКредит Булбанк“ информира своите клиенти за зачестили опити за телефонни измами от международни телефони, които се изразяват с еднократно позвъняване. От банката посочват, че позвъняванията не се извършват от нея.

"Имайте предвид, че този вид обаждания целят отдалечено да се атакуват Вашите телефони с оглед да се установи контрол върху телефона Ви и да се открадне лична и финансова информация, записана на телефонните Ви устройства. Тези злоумишлени действия са възможни, ако отговорите или върнете обаждане на номера, който Ви е търсил", подчертават от кредитната институция.

При получаване на подобно съмнително обаждане експертите от "УниКредит Булбанк" съветват да спазвате следните указания:


  • Приемайте и връщайте обаждания само на познати от Вас телефонни номера;

  • Не отговаряйте и не връщайте обаждане на международни номера;

  • Не изпълнявайте и не следвайте инструкции за избиране на номер със нетипични символи;

  • Ако сте попаднали на подобно обаждане и сте отговорили или върнали разговор, сменете паролите за достъп на всички акаунти, които използвате през телефона си. Ако услугите, които използвате позволяват включване на по-високо ниво за защита (допълнително потвърждаване, втора парола), ги активирайте;

  • Проверете дали само Вие сте администратор на телефона и ако има процес/администратор, който е различен от познатите Ви, го премахнете.

В случай на най-малкото съмнение за злоупотреба с лични данни, от банката съветват клиентите си да се свържат незабавно с нея.

Facebook logo
Бъдете с нас и във