Банкеръ Daily

Финансов дневник

УниКредит открива филиал в Абу Даби

УниКредит обяви откриването на нов филиал за корпоративно и инвестиционно банкиране в Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства. Филиалът ще подпомогне бъдещото увеличаване на трансграничния бизнес и ще разшири международните услуги на групата за нейните корпоративни клиенти и финансови институции.

Новият филиал, който разширява местния представителен офис, създаден през 2001 г., ще действа като бизнес база на УниКредит за страните от Съвета за сътрудничество в Персийския залив, както и за по-широкия регион на Средния изток и Африка.  УниКредит има добре изграден бизнес в региона на Средния изток и Африка, като през миналата година банката е сътрудничила за сделки, оценени на 6,5 милиарда евро.

<!--[if--><!--[endif]-->

Съветът за сътрудничество отчита приблизително шест процента от общата търговия на ЕС и е петият по големина пазар за износ към ЕС. В същото време регионът увеличава и своята позиция като основен търговски хъб на нововъзникващите пазари за Азия и Африка, с търговия между страните от Персийския залив и Китай, възлизаща на повече от 110 милиарда долара годишно.

В коментара си за откриването на новия филиал Жан Пиер Мустие, Главен изпълнителен директор на УниКредит, отбеляза:

„Страните от Съвета за сътрудничество в Персийския залив са важен регион за клиентите на УниКредит. Там присъстват над 1 000 европейски организации, вече установени на пазара, работещи в индустрии, критични за развитието на страните от Персийския залив като търговия, производство, строителство, битови услуги и петролна и газова инфраструктура.

Тези пазарни характеристики, комбинирани с познанията за региона, изградени въз основа на нашето дългосрочно присъствие в Абу Даби, ще дадат възможност на УниКредит да инвестира в нови възможности за нашите клиенти. Нашата визия „Една банка, една УниКредит“ за успешна паневропейска търговска банка с опростена структура и здрави корени в корпоративното банкиране, която предоставя уникална банкова мрежа в Западна, Централна и Източна Европа, предлага и много възможности на регионалните мултинационални и финансови институции.” 

Разположен във финансовата свободна зона в Абу Даби, новият филиал първоначално ще се фокусира върху глобални трансакции и финансиране (основно в евро и американски долари).

Продуктите на търговското кредитиране включват кредити за оборотни средства и срочно кредитиране, стоково финансиране и структурирани кредити (синдикиране, финансиране на придобивания, структурирано търговско и експортно финансиране).

В глобалните банкови трансакции УниКредит ще предостави документарни акредитиви (акредитиви по внос и износ), документарни инкаса, гаранции, услуги за управление на парични средства и модерна платформа за електронно банкиране. 

Пазарните дейности ще се развиват основно офшорно от компетентностните центрове в Милано и Лондон.

Новият филиал в Абу Даби представлява важно допълнение към международната мрежа на УниКредит за подпомагане на групи от клиенти в техния международен растеж и задържане на инвестиционни потоци от и за Европа. Тази стъпка следва успешното откриване на испанския клон на УниКредит в Мадрид през 2016 г.

<!--[if-->

<!--[endif]-->

Филиалът в Абу Даби ще бъде управляван от Яхия Ал Асади, ръководител на региона на Средния изток и Африка, който ще докладва директно на директорите на Корпоративно и инвестиционно банкиране на УниКредит Оливие Каят и Джанфранко Бизани. Държавите членки на Съвета за сътрудничество в Персийския залив са Бахрейн, Кувейт, Оман, Катар, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства.

<!--[if--><!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--[if--><!--[endif]--><!--[if--><!--[endif]--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if--><!--![endif]--><!--![if-->

Facebook logo
Бъдете с нас и във