Банкеръ Daily

Класация на Global Finance:

УниКредит - най-добрата банка за частно банкиране в Централна и Източна Европа

УниКредит е отличена от Global Finance в международната класация на списанието като най-добра банка за частно банкиране в Централна и Източна Европа, съобщиха от финансовата институция. В региона УниКредит предлага и най-доброто частно банкиране за предприемачи. Групата взима и още три отличия – за най-добра частна банка в Австрия (с Schoellerbank), Чехия и Румъния.

Победителите, според описаното от Global Finance, са банките, които най-добре обслужват специфичните потребности на физически лица с големи доходи в техния стремеж да увеличат, запазят и предадат своето богатство. Според международното жури на класацията, победителите невинаги са най-големите институции, а по-скоро са най-добрите – тези, чиито качества потребителите оценяват най-високо, когато избират доставчик.

„За нас е голяма чест да бъдем отличени като най-добра банка за частно банкиране в ЦИЕ, както и това, че получихме и други отличия за отделни страни като Австрия, Чехия и Румъния“ , коментираха Джанфранко Бизани и Николо Убертали, директори на УниКредит за ЦИЕ. “Горди сме със способността си да изграждаме устойчиви взаимоотношения с клиентите, така че те да продължават да избират нас. Тези награди доказват високата стойност на непрекъснатите ни усилия да бъдем лидер в предоставянето на иновативни и инвестиционни решения, съответстващи на потребностите на нашите частни клиенти с високи доходи на всички наши пазари“, допълниха те.

Церемонията по награждаване ще се състои през февруари 2020 в Ню Йорк.

Facebook logo
Бъдете с нас и във