Банкеръ Daily

Финансов дневник

"УниКредит" дарява 2 млн. евро за превенция на коронавируса

"УниКредит" дарява 2 млн. евро за превенция на разпространението на новия коронавирус (COVID-19). Средствата ще бъдат използвани за купуване на маски и медицинско оборудване в Италия. Подкрепата цели да подпомогне справянето с епидемичното разпространение на вируса в страната, която е сред най-засегнатите в Европа. "Като група, чувстваме ангажимент да подпомагаме всички общности, в които сме представени. Да подкрепяме и подпомагаме работата на гражданска защита в Италия е важно за колегите в "УниКредит"", коментира Жан Пиер Мустие, главен изпълнителен директор на "УниКредит".

Освен това, през миналата седмица финансовата институция обяви, че ще подкрепи активно регионите в Италия, които най-силно са засегнати от COVID-19 чрез разнообразни мерки. Сред тези мерки е и засилване на предлагането на отдалечени услуги, които дават възможност на клиентите да се обслужват без да ходят във филиали. "С тези мерки искаме да подкрепим засегнатите региони. Ще продължим да работим за това местните икономики да имат необходимата подкрепа и ще си партнираме с местните бизнеси, граждани и институции", заяви Андреа Казини, директор на "УниКредит" Търговско банкиране в Италия.

Коронавирусът, който се появи в централния китайски град Ухан в края на миналата година, се разпространява бързо в цял свят през последната седмица и сега новите случаи са повече извън Китай, отколкото в рамките на страната. Заразените в световен мащаб достигат повече от 90 000, като над 80 000 са в Китай. Случаи на коронавирус са регистрирани в 77 страни и територии, като Украйна стана последната страна, обявила първия си случай на заболяването. Починалите в Китай са 2943, а в останалия свят – над 75.

Facebook logo
Бъдете с нас и във