Банкеръ Daily

Финансов дневник

УниКредит Булбанк с престижна награда

УниКредит Булбанк е най-добрата дигитална банка в България за 2019, според годишната класация на международното финансово списание Global Finance. 

"Дигиталната банка е не само бъдещето, но все повече настоящето на банковия бизнес", коментира Джоузеф Джарапуто, издател и редакционен директор на Global Finance. Той допълни, че класацията оценява и награждава иновациите и постиженията в тази приоритетна област.

"Единственият начин да поддържаме лидерската си позиция на най-добра дигитална банка е като непрестанно и устойчиво инвестираме и реализираме проекти в тази област. Дигитализацията и иновациите са наш безспорен фокус и доказателство за това е, че 50% от всички разплащания на наши клиенти вече стават през мобилния телефон. Работим активно и скоро ще можем да предложим още много интересни дигитални възможности на нашите настоящи и бъдещи клиенти", каза Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк.

Критериите за определяне на "Най-добра дигитална банка" включват оценка на стратегията на финансовата институция за привличане на клиенти в дигиталните канали и показатели за успешното й прилагане при насърчаването на повече клиенти да използват тези канали, ръст на дигиталните потребители, разнообразие от предлагани продукти и услуги в дигиталните канали, както и доказателства за осезаеми ползи за клиентите от дигиталната стратегия.

"Иновации и дигитализация в полза на клиента са основен приоритет на УниКредит Булбанк. Банката инвестира значителен ресурс в подобряване на клиентското преживяване през физическите и дигиталните канали. Само преди седмица УниКредит Булбанк реализира успешно и проект за обновяване на информационните си системи", коментират представителите на  финансовата институция.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във