Банкеръ Daily

Финансов дневник

УниКредит Булбанк награди победителите в "Моята банка на бъдещето“

УниКредит Булбанк награди победителите в петото издание на една от своите програми, насочени към развитието на млади хора и студенти – „Моята банка на бъдещето“.   Александра Вълканова (Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски”), Ирина Данова (УНСС) и Тони Кованджиева (УНСС) ще получат годишна стипендия в размер на 1350 лв., осигурени от банката.

Тази година за участие в инициативата бяха избрани 30 студенти от различни университети, които трябваше в рамките на месец да работят по пет зададени от УниКредит Булбанк проекти, свързани с клиентското преживяване.

През този месец студентите развиваха идеите си как трябва да изглежда една банка на бъдещето, подкрепяни от професионалисти от УниКредит Булбанк. Освен експертната помощ, на която можеха да разчитат младите хора, за тях банката осигури и обучения по ръководене на проекти и презентационни умения.

„Като банка се стремим да използваме възможностите, които технологиите дават, за да предложим на клиентите ни иновативни продукти и услуги. Посланиците на новостите са именно младите хора – за нас беше любопитно и ценно да чуем тяхната визия за бъдещето. Едновременно с това се радваме на ентусиазма, с които те приеха задачите си в „Моята банка на бъдещето“, каза на награждаването Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

„Младите хора са нашите клиенти и нашите служители в бъдеще. Важно е да разберем от тях какво очакват от една банка, как си представят продуктите и услугите – не само от гледна точка на технологиите, но и от гледна точка на клиентското преживяване“, коментира Цветанка Минчева, директор Банкиране на дребно и член на УС на УниКредит Булбанк. Цветанка Минчева е инициатор на „Моята банка на бъдещето“ още при създаването му преди пет години.

Ето какво споделиха като причини за участието си и някои от студентите в „Моята банка на бъдещето“:

Христо Ненов, участник в „Чатботс“: „Записах се на шега, но, идвайки в банката, разбрах, че тук гледат доста сериозно на тази програма и има реални шансове проектите, по които работим, наистина да бъдат реализирани – ако не веднага, то в недалечното бъдеще.“

Симона Стоилкова, участник в „Обработка на клиентски данни“: „Избрах проекта си заради ментора, който го представи. Мисля, че мога да надградя моите умения, използвайки неговия опит.“

Ирина Данова, участник в проекта-победител „Добавена реалност“: „Добавената реалност е надграждане на реалното с виртуално. Това беше проектът, който най-много ме впечатли и реших да опитам да допринеса за него. Мисля, че нашият проект може да направи процесите в банката да се случват много по-бързо и клиентите да са по-доволни.“

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във