Банкеръ Daily

Финансов дневник

УниКредит Булбанк е топ работодател в България и Европа

За втора поредна година УниКредит Булбанк беше отличена като „Топ работодател“ в страната и Европа. Банката е отличена от Top Employers институт, базиран в Амстердам.

УниКредит печели приза „Топ работодател“ в още четири страни - Италия, Хърватия, Германия и Русия за 2018 г. Заради това банковата група печели и „Топ работодател“ в Европа.

Top Employers институт е сред най-реномираните в областта и вече 26 години отличава най-добрите работодатели в света. Институтът е наградил над 1200 топ работодатели в 116 държави.

Признанието е в резултат на оценка и анализ на действащи процеси и най-добри практики в компаниите в 9 области като стратегия за развитие на талантите и управление на представянето, работна среда, обучение и кариерно развитие на служителите и др.

„Горди сме, че практиките, които прилагаме в УниКредит в България, бяха оценени със сертификата на Top employers, особено когато това се случва за втора поредна година. За нас този сертификат е още едно признание, че усилията, които заедно с нашите бизнес лидери, влагаме в управлението и развитието на нашите хора, са правилните, за да останем предпочитан работодател. Нашите хора са нашия ключов капитал и затова за нас е важно да инвестираме в тях по най-подходящия и иновативен начин,“ коментира Федерико Бедини, директор на Управление „Човешки ресурси“ в УниКредит Булбанк.

Той лично ще получи наградите на УниКредит Булбанк – „Топ работодател“ в България и Европа на официална церемония нa 15 февруари в Амстердам.

 „Основна заслуга за сертифицирането на УниКредит Булбанк като най-добър работодател в България и Европа има фактът, че банката инвестира много в развитието на своите служители и постоянно оптимизира добрите си практики в областта. Банката предоставя добра работна среда и възможности за кариерно развитие, които са сред най-важните фактори за служителите“, коментира Дейвид Плинк, главен изпълнителен директор на Top Employers институт.

Facebook logo
Бъдете с нас и във