Банкеръ Daily

Финансов дневник

"УниКредит Булбанк" е партньор на проект за изграждане на соларен парк в България

Снимка: "УниКредит Булбанк"

"УниКредит Булбанк" осигури допълнително финансиране на една от най-големите корейски енергийни компании KOEN и специализирана в изграждане на соларни паркове SDN, съобщиха от финансовата институция.

Началото на успешното партньорство между банката и компаниите бе поставено през 2017 г, като тогава банката предостави заем в размер на близо 62 млн. евро.

В началото на месец февруари "УниКредит Булбанк" в синдикат с Експресбанк увеличи финансовата си подкрепа, като отпусна допълнителни 9 млн. евро. на официална церемония по подписване в Международния център на "УниКредит Булбанк". "Радвам се, че развиваме дългосрочни отношения с наши клиенти. Надявам се в бъдеще да имаме възможността дори да засилим бизнес отношенията ни да продължим да спазваме култура на етика и уважение, с което да допринесем за добрата бизнес среда", коментира Теодора Петкова, главен изпълнителен на "УниКредит Булбанк".

На подписването на от страна на банката присъстваха още заместник-главния изпълнителен директор Септимиу Постелнику, Ралука Попеску, член на Уптравителния съвет и директор Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране и колеги от Международния център, които работиха по сделката.

Корейската енергийна компания KOEN и специализирана в изграждане на соларни паркове SDN вече имат изградени два фотоволтаичен парка в страната в Самоводене (20 МВт) и Златарица (21.5 МВт).

Facebook logo
Бъдете с нас и във