Банкеръ Daily

Финансов дневник

"УниКредит Булбанк" дарява 100 000 лева на "Пирогов"

"УниКредит Булбанк" дари 100 000 лева на болница "Пирогов", за да покрие възникналите извънредни медицински нужди в условията на извънредното положение в страната, породено от пандемията COVID-19. 

"В моменти като тези е важно да останем заедно, работейки за нещата, които наистина имат значение. Изправени сме пред общо предизвикателство и здравето на хората е основен приоритет за всички нас. Решихме, че най-добрият начин за справяне с тази спешна нужда е чрез подкрепа на болница "Пирогов", която осигурява жизненоважни грижи за най-засегнатите", заяви Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на "УниКредит Булбанк".

"Нашият екип от професионалисти е изключително благодарен на всички дарители, които реагират толкова бързо и ни подкрепят в нашата съвместна битка срещу невидимия враг", коментира проф. Асен Балтов, изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Това дарение следва усилията на "УниКредит" за справяне с пандемията COVID-19 - в Италия банката дари над 2 милиона евро за медицинско и защитно оборудване, изследвания и грижи за пациентите.

"Здравето и благополучието на служителите и клиентите са ключов приоритет за УниКредит Булбанк. Банката ще продължи да следи отблизо ситуацията и да действа в интерес на всички", съобщават от финансовата институция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във