Банкеръ Weekly

Финансов дневник

UniCredit CEE Lounge дава тласък на обещаващи компании

Три български компании започват участието си в UniCredit CEE Lounge - иновативна инициатива на "УниКредит", която дава достъп до програмата на Лондонската фондова борса ELITE. Основата цел на ELITE e да ускори бизнес развитието на обещаващи нови компании, съобщиха от "УниКредит Булбанк". Общо 14 фирми от Централна и Източна Европа се присъединяват към новото, шесто поред издание на  ELITE UniCredit CEE Lounge.

Българските компании, избрани за участие, са: "Евромастер", UniComs и "Винпром Карнобат". Представители на още пет страни ще вземат участие в програмата - Хърватска, Румъния, Русия, Сърбия и Турция.

ELITE е уникална платформа, която подкрепя развитието на бизнес модела на малките и средните предприятия (МСП). Целта на UniCredit CEE Lounge е да подготви тези фирми за следващата стъпка от развитието им. Програмата работи за увеличаване на познанието на мениджмънта на компаниите за възможностите, които дават капиталовите пазари и различните начини за финансиране и едновременно с това им дава директен достъп до инвеститорите.

По време на специална церемония в Лондон пет от участващите компании, в това число и българската "Куминиано Фрут" (Kuminiano Fruit), ще получат своите ELIТЕ сертификати, за да отбележат края на своя двугодишен обучителен период. Документите доказват готовността на компаниите да излязат на капиталовите пазари и да се запознаят с различните възможности за финансиране.

Програмата ELITE е иновативен начин за по-добро разбиране на техните нужди и стратегии. Той обединява разрастващия се бизнес и им дава възможност да се вдъхновяват, да обменят идеи, да споделят най-добрите практики и да идентифицират взаимните бизнес възможности.

Услугите на ELITE са създадени така, че да отговарят на индивидуалните нужди на всяка компания, избрана за участие в UniCredit CEE Lounge, като групата допринася за обучението със специални модули и предоставя достъп до допълнителни услуги.

Facebook logo
Бъдете с нас и във