Банкеръ Daily

Финансов дневник

Тръмп съди "Дойче банк"

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп завежда дела срещу германската "Донче банк" и финансовата корпорация "Кепитъл Уан". Целта на американския държавен глава е да спре евентуално публикуване на документи за неговото финансово състояние. И двете финансови институции бяха призовани от Конгреса на САЩ да представят данни за заемите, които са отпуснали на организацията "Тръмп". 

Германският заемодател вече е започнал процеса на предоставяне на документи, свързани със заеми, отпуснати на Тръмп или някои от неговите предприятия, на държавния прокурор в Ню Йорк, който провежда собствена проверка, съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на анонимен източник. Банката все още не е предала никакви документи, свързани с Тръмп и семейството му, на комисиите в Камарата на представителите. "Дойче банк" ще изчака резултата от съдебното производство.

"Призовките бяха издадени, за да тормозят президента Доналд Тръмп, да претърсват всеки аспект от личните му финанси, бизнеса му и личната информация на президента и неговото семейство", посочват адвокатите на Тръмп в жалбата, внесена в съд в Манхатън. Ищци по делото са неговите най-големи деца, Доналд младши, Ерик и Иванка Тръмп, както и организацията, създадена от самия на Доналд Тръмп.

Според разследване на "Ню Йорк Таймс" "Дойче банк" е отпуснала 340 млн. долара на организации, свързани с американския президент. Именно германският заемодател е основна цел на разследването в Камарата на представителите, започнато по искане на Демократическата партия. 

В продължение на десетилетия "Дойче банк" е финансирала бизнес начинанията на Доналд Тръмп, като отношенията им са прекратени в разгара на финансовата криза, започнала през 2008 година. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във