Банкеръ Daily

Финансов дневник

Трима нови застрахователи от ЕС ще предлагат услуги у нас

Три застрахователни дружества от държави членки на Европейския съюз са уведомили Комисията за финансов надзор през месец май, че имат намерение да извършват дейност на територията на България, съобщиха от регулатора. Заедно с това едно застрахователно дружество пък е заявило, че преустановило предлагането на услуги у нас.

По този начин към края на петия месец 645 застрахователи от държави членки са заявили своите планове да извършват застрахователна дейност в България.

Раздвижване има и при застрахователните посредници. През месец май в КФН са получени уведомления от компетентни органи на държави членки на ЕС за намерението на 9 нови дружества да работят у нас. В същото време 4 фирми са преустановили извършването на дейност.

Това пък означава, че бройката на застрахователните посредници, които имат намерение да извършват дейност в България към 31 май нараства до 2540.

Нито едно застрахователно дружество или застрахователен посредник със седалище в България не е заявило намерение да извършва дейност на територията на друга страна членка на Европейския съюз. Така тези застрахователни дружества остават 16. Тъй като през посочения период КФН е получила уведомление за 1 застрахователен посредник, заявил намерение да преустанови извършването на дейност в държави членки на ЕС, общата им бройка намалява до 43.         

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във