Банкеръ Daily

Финансов дневник

Трима нови застрахователи от ЕС искат да работят в България

През юли в Комисията за финансов надзор (КФН) са получени уведомление от три надзорни институции на държави членки на ЕС за намерението на застрахователни дружества от тези страни да извършват дейност на територията на България, съобщиха от регулатора. Има информация и за един застраховател, който преустановява извършването на дейност у нас.

Така към края на юли 645 фирми от държави членки са заявили намерение да извършват застрахователна дейност в България.

През седмия месец на тази година в КФН са получени уведомления от компетентни органи на държави членки на ЕС за намерението на седем нови застрахователни посредници от държави членки да извършват дейност в България. Но заедно с това други три от тези дружества са преустановили извършването на дейност. В крайна сметка в края на периода общо 2559 застрахователни посредници от държави членки, са обявили плановете си да извършват дейност по застрахователно посредничество на територията на България.

Нито едно ново застрахователно дружество или застрахователен посредник със седалище в България не я заявило планове да извършва дейност на територията на страна членка на Европейския съюз. Статистиката отбелязва, че в края на юли общо 15 застрахователни компании са заявили намерение да работят в общността, както и 43 застрахователни посредници.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във