Банкеръ Daily

Финансов дневник

Тренчев: Трябва да се спаси КТБ, защото ще пострадат хиляди вложители

"Трябва да се предотврати загиването на Корпоративна търговска банка (КТБ), защото иначе ще пострадат десетки хиляди хора, които нямат вина. Заставам напълно зад протестиращите вложители", обяви президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев пред bTV.

"Десетки хиляди хора имат проблеми, банката има отношение с много малки и големи, крупни компании. Нещата са тежко зациклили", коментира синдикалистът.

"От една страна заради поставянето под особен надзор на КТБ страдат много хора - страдат вложителите там, независимо големи или малки, страдат фирмите, които оперират със средства и плащат заплати чрез банката и не на последно място страдат служителите на самата банка, които имат затруднения да получават своите възнаграждения", каза Тренчев.

По думите му първо трябва да се установи истината по казуса КТБ, след което да се извикат акционерите в банката, сред които и Оманският фонд, и едва накрая да се намеси държавата.

Днес в сградата на КТ "Подкрепа" ще се учреди Инициативен комитет за защита на финансовата и банковата стабилност в България, в който ще се включат синдикати, работодатели граждани и клиенти на Корпоративна търговска банка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във