Банкеръ Daily

Финансов дневник

Топ банкер е хванат за втори път да нарушава COVID ограниченията

Антонио Орта-Осорио

Предварително разследване на швейцарската банка "Креди Сюис" е установило, че нейният главен изпълнителен директор Антонио Орта-Осорио е  присъствал на тенис финалите на Уимбълдън през юли по време на посещение във Великобритания, когато правилата на страната за COVID-19 са изисквали той да бъде под карантина, съобщава "Ройтерс", позовавайки се на свои източници.

Това е вторият път, в който банкерът е хванат да нарушава COVID ограниченията, след като оглави "Креди Сюис" през април тази година. 

Констатациите от разследването на правния екип на банката са били предадени на нейния на одитен комитет преди Коледа. Сега той ще разследва случая и ще реши дали трябва да се предприемат допълнителни действия срещу банковия шеф.

Осорио сам призна, че е нарушил швейцарските правила за COVID-19 по време на посещение в страната на 28 ноември. Швейцарските правила предвиждаха той да прекара 10 дни под карантина при пристигането си, но той е напуснал страната още на 1 декември.

Нарушението на швейцарските ограничения от страна на Антонио Орта-Осорио в момента се разглежда от прокуратурата в Сейнт Гален. Възможно е на банкера да бъде наложена глоба в размер на 5000 швейцарски франка, което се равнява на около 5500 долара

Facebook logo
Бъдете с нас и във