Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ТОКУДА КРЕДИТ ЕКСПРЕСБАНК НАМАЛЯВА ЗАГУБИТЕ СИ

Общото събрание на Токуда Кредит Експрес Банк, което ще се проведе на 27 ноември 2000 г., ще разгледа предложенията на управителния съвет за намаляване на загубата й от над 3.37 млн. лева. Тя е натрупана през 1997 г. и 1998 г. вследствие на губещи операции, извършвани от тогавашното ръководство на кредитната институция начело със Славка Иванова.


На акционерите на банката ще бъде предложено да покрият загубата с преоценъчния резерв, чийто общ размер е 3 374 531 лева. Той е формиран от ревалоризацията на активите и пасивите на банката и е част от собствения й капитал. Сегашното ръководство на Токуда Кредит Експрес Банк твърди, че разполага с всички необходими документи, позволяващи му да извърши тази операция.


Очаква се на общото събрание на банката да се разрази остър дебат между акционерите по предложението за покриване на загубата. Операцията ще бъде подкрепена от Румен Сербезов, който ще представлява интересите на Интернешънъл хоспитъл сървисиз - японската фирма, която притежава 53.34% от банката. Застрахователят БУЛСТРАД, който е собственик на 33.34% от банката, вероятно също ще одобри покриването на загубите с преоценъчния резерв. Очаква срещу тази операция да застане представителят на Лейди ВСМ, която се контролира от Славка Иванова и Чавдар Държиков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във