Банкеръ Daily

Финансов дневник

"Токуда Банк" дава шанс на млади архитекти

Мария Шейтанов (крайно вляво) и Анна Бонева (крайно вдясно) наградиха победителите в конкурса

"Токуда Банк" АД награди млади архитекти и интериорни дизайнери, участници в организирания от банката конкурс "Намерете своя първи клиент", съобщиха от кредитната институция.

Конкурсът е една от инициативите, с които "Токуда Банк" отбелязва 25-годишното си присъствие на финансовия пазар. Участниците, класирани на първите 15 места, ще имат възможност да работят по идейни интериорни проекти за клиенти, финансирани от банката с ипотечен кредит за закупуване на жилища "Дом в строеж" или "В сегашно време", като ангажиментът ще се заплаща от финансовата институция.

"Щастливи сме, че имаме възможност да подкрепим млади и талантливи бъдещи архитекти и дизайнери, като им даваме възможност да натрупат опит в работата с клиенти и да обогатят творческото си портфолио още в началото на трудовия си път. В същото време ние подаряваме на наши клиенти по ипотечните ни кредити идейния проект за интериорния дизайн на жилището им, съобразен с техните изисквания и желания", сподели Анна Бонева, изпълнителен директор на "Токуда Банк" по време на официалната церемония в Дома на архитекта.

Изпълнителният директор на "Токуда Банк" Анна Бонева връчи първата награда на екипа на Александра Петкова от Нов Български университет и Симеон Симеонов от Университета за архитектура, строителство и геодезия.

"Всички знаем колко е предизвикателно всяко начало, това важи за намирането на работа, важи и за намирането и организирането на ново жилище. Желанието да търсим решения на тези проблеми се материализира в конкурса за млади архитекти. Надяваме се и нашите клиенти също да подкрепят тези талантливи млади хора, като им доверят проектите си", отбеляза Мария Шейтанова, изпълнителен директор на банката.

Конкурсът "Намерете своя първи клиент" се проведе от 25 януари до 8 март и в него се включиха студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия, Нов български университет, Висшето строително училище "Любен Каравелов", Националната художествена академия, Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", Лесотехническия университет в София. Право на участие имаха всички настоящи студенти по архитектура: от първокурсници до дипломанти. Те трябваше да изпратят техен проект, както и да разработят проект на апартамент по зададени параметри.

"Токуда Банк" АД е част от икономическата група Tokushukai Incorporated, Япония.

Facebook logo
Бъдете с нас и във