Банкеръ Daily

Финансов дневник

The Banker: Райфайзенбанк е "Банка на годината" в България

Райфайзенбанк бе определена от списание The Banker за „Банка на годината“ 2019 в България. Тя печели наградата за четвърта поредна година.

"Стратегията ни да растем разумно и устойчиво дава своя резултат – кредитите ни растат над средното за пазара, а показателят необслужвани заеми е на много ниски и здравословни нива", каза Оливер Рьогл, главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България).

"Мисията на Райфайзенбанк е да превръщаме постоянните иновации в изключително клиентско преживяване и през тази година направихме значителни стъпки в тази посока", допълни Рьогл.

От своя страна Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) взе наградата за "Банка на годината" 2019 за региона  на Централна и Източна Европа - за дванадесети път. В допълнение на това, банките Райфайзен в Босна и Херцеговина, и в Украйна получиха отличието за съответната страна. Престижното издание на The Financial Times връчи наградите на церемония, която се проведе в Лондон.

Само преди няколко седмици друго финансово списание - Global Finance определи дъщерното дружество на Райфайзен в Словакия - Татра банка за най-иновативна дигитална банка в света.

"За мен тези награди са потвърждение на фокуса ни върху клиентското преживяване, най-вече по отношение на дигитализацията", коментира главният изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл.

Facebook logo
Бъдете с нас и във