Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ТЕМЕНУГА ГАЗДОВА ОГЛАВИ БАКБ

Общото събрание на акционерите на Българо-американска кредитна банка избра Теменуга Газдова за член на съвета на директорите и изпълнителен директор на финансовата институция. Заедно с новоизбрания прокурист Стоян Динчийски Газдова ще ръководи оперативно БАКБ.
Досега Теменуга Газдова беше изпълнителен директор в Корпоративна банка. В съвета на директорите тя заменя Димитър Вучев, главен изпълнителен директор на пенсионното дружество Родина, в което мажоритарният собственик на БАКБ - Българският американски инвестиционен фонд, държи 48.25 процента. Вучев запазва само мястото си в съвета на директорите, а пък с него се разделя Маршал Милър. Промените в мениджмънта на банката станаха наложителни с нейното разрастване и поради желанието на БАИФ да развие банката като самостоятелна институция в групата компании на инвестиционния фонд, заяви главният изпълнителен директор на БАКБ Франк Бауер.
Общото събрание на акционерите на БАКБ, което се проведе на 3 юли, прие и някои промени в устава на банката. Те са съобразени с най-новите изменения в Търговския закон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във