Банкеръ Daily

Финансов дневник

TBI Bank навлиза и на пазара в Гърция

TBI Bank обяви, че е получила одобрение Централната банка на Гърция да предлага финансови услуги на пазара в южната ни съседка. Това ще бъде третият основен пазар, на който банката оперира, наред с България и Румъния.

От банката припомнят, че в момента предлагат своите финансови продукти на крайни клиенти, както и на малки и средни бизнеси в тези две страни. Но също така има трансгранични дейности без физически офиси на 5 други пазара в ЕС – Германия, Полша, Литва, Дания и Швеция.

"От началото на 2022 г. клиентите и търговците в Гърция ще могат да се възползват от иновативните и изцяло дигитални решения, които предлагаме. Като първи стъпки, ще предложим пълната гама от услуги „Купи сега, плати по-късно“ онлайн, в търговските обекти и чрез омниканална търговия с помощта на прозрачен подход, който помага на търговците да продават повече, а на потребителите да разпределят разходите за своите покупки удобно във времето. По-късно през 2022 г. за клиентите ще бъдат достъпни допълнителни възможности като традиционни кредити и иновативната NEON карта. Като пазарен лидер в сегмента „Купи сега, плати по-късно“ (BNPL) в България и Румъния, през 2022 г. ще пренесем нашето ноу-хау в областта и на гръцкия пазар. Чрез разпределяне на плащанията за желани продукти на 4 или повече части, този иновативен метод за финансиране ще предложи нов удобен начин за разплащане, който в момента няма еквивалент на гръцкия пазар. Тези продукти ще бъдат достъпни за гръцки клиенти онлайн, чрез мобилното приложение и уебсайта, както и чрез нашия колцентър", съобщават от TBI Bank.

Екипът нa банката в Гърция ще бъде ръководен от Костас Товил, експерт в индустрията с близо 20 години опит в областта на финансовите технологии и банковото дело в Гърция, България и Румъния

Facebook logo
Бъдете с нас и във