Банкеръ Weekly

Финансов дневник

TBI Bank и Телерик Академия стартират партньорство

TBI Bank и Телерик Академия обявиха партньорство, което ще подпомогне професионалната квалификация и кариерния старт на таланти в ИТ сферата. Сътрудничеството включва практическа подготовка на младши ИТ специалисти от водещата образователна организация, както и възможност за кариера в дигиталната банка от следващо поколение.

Като част от партньорството през следващите месеци профилите на специалистите, преминали шестмесечната програма за подготовка на технологичен талант Telerik Academy Alpha, ще бъдат сред първите, разгледани от банката с цел разширяване на ИТ инфраструктурата на организацията. Сътрудничеството ще скъси дистанцията между TBI Bank и квалифицирани кадри в областта на ИТ, както и ще осигури директен досег на курсистите до финтех сектора.

"Стратегическа цел на банката е да утвърдим позицията си на дигитална банка от следващо поколение. За тази цел са ни нужни добре подготвени ИТ специалисти, които имат както теоретичните познания, така и практическата готовност да работят по предизвикателни проекти във финтех и банковата сфера. Ценим сътрудничеството си с Телерик Академия, тъй като тя подготвя кадри с изявен фокус върху технологичните умения и личностни качества на възпитаниците си", каза Николай Спасов, главен оперативен директор в TBI Bank.

"Все повече компании от различни индустрии и сфери стават технологични. В резултат расте и нуждата от нови ИТ кадри на пазара на труда, които могат да захранят техния успех. Радваме се да видим в лицето на TBI Bank партньор, който инвестира в развитието на младши технологичен талант и предоставя възможност за професионална реализация в динамично развиващия се финтех сектор", каза Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във