Банкеръ Daily

Финансов дневник

Световната банка разширява офиса си в София

"GTC България" е сключила договор със Световната банка за разширяване на офисa на финансовата институция в София. Една година след подписването на договора за наем на офис в Advance Business Center, Световната банка реши да разшири офис площите с още 650 кв. метра. В резултат Световната банка ще наема общо 4650 кв. м висококачествени, иновативни офис площи в двете сгради, намиращи се в Бизнес парка в "Младост". Втората сграда на Advance Business Center вече е получила съответния сертификат и трябва да бъде внедрена в най-близко бъдеще, съобщи "GTC България".

"GTC България" е част от GTC Group - водеща инвеститорска компания, фокусирана в Полша и три столици в Централна и Източна Европа. Към момента GTC Group активно управлява портфолио от 43 търговски сгради, осигурявайки над 703 000 кв. м отдаваема търговска и офис площ в Полша, Будапеща, Букурещ, Белград, Загреб и София. Компанията е листната на Варшавската стокова борса. Включена е и в списъка на Йоханесбургската стокова борса.

През юли 2019 г. Групата на Световната банка откри свой център за споделени услуги в столицата, чрез който предоставя корпоративна и технологична подкрепа на бизнес операциите на петте институции от Групата по целия свят.

Локацията на новия център беше избрана след дълга процедура, включваща множество конкуриращи се страни, и основана на широк кръг от критерии, които извън техническите условия, включваха фактори като стабилност, качество на IT-инфраструктура, развит IT-сектор с компетентни кадри.

Плановете са в центъра да бъдат заети около 300 специалисти в средносрочен план.

Новият офис бе изграден в допълнение на съществуващия център за споделени услуги на Световната банка в Ченай, Индия, който беше открит през 2001 г. и в момента обслужва организацията със счетоводни, HR, ИТ и други услуги. 

От Световната банка подчертаха, че в допълнение към предоставянето на ИТ и корпоративни услуги, центърът в София ще позволи на институцията да обслужва по-добре своите служители от различните часови зони, като в същото време се разнообрази работна сила в банката чрез привличане на нови кадри.

Facebook logo
Бъдете с нас и във