Банкеръ Daily

Финансов дневник

Световната банка обеща подкрепа на Борисов

Постоянният представител на Световната банка за България Тони Томпсън поздрави премиера Бойко Борисов за третия му премиерски мандат. „От името на моите колеги и от мое име с голямо удоволствие изпращам най-добри пожелания за Вашите успехи“, пише той в поздравителния си адрес.

Томпсън потвърждава ангажимента да подкрепя устойчивия растеж и програмата за всеобщ просперитет на България. „Моля разчитайте на нашата трайна подкрепа за работата Ви по укрепване на институциите в секторите енергетика, води, финанси, гори и околна среда, както и за подобряване на образованието, здравеопазването и социалните услуги за всички българи“, допълва още Тони Томпсън.

Постоянният представител на Световната банка изразява очакването си да се задълбочи сътрудничеството с администрацията на Министерския съвет в рамките на консултантската дейност за споделени услуги. „Вярваме, че организационният модел на споделените услуги има голям потенциал за ускоряване на модернизацията на държавната администрация и за постигане на ефективност, които биха могли да се използват за повишаване качеството на обществените услуги“, пише в заключение Томпсън.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във