Банкеръ Daily

Финансов дневник

Световната банка наема 4 000 кв. м в Бизнес парка в "Младост"

Снимка: GTC

Световната банка е подписала споразумение за наем на 4 000 кв. м от строящата се в момента сграда на полската компания GTC в столичния квартал "Младост". Офисът се намира в Advance Business Center II в "Бизнес парк София".

Новата сграда ще се състои от десет офисни етажа с обща площ от 17 000 кв.м, както и от три подземни нива с 279 паркоместа. "Advance Business Center II ще бъде не само сграда от клас А на утвърдена бизнес локация и с отлична достъпност, но ще осигури и място, където служителите на Световната банка ще могат да се насладят на най-новите технологични решения и открити зелени площи", коментира Дани Беркович, ръководител в GTC България.

През юли 2019 г. в "София Тех Парк" кредиторът отвори свой център за споделени услуги, който ще осигурява корпоративна и технологична подкрепа за глобалните операции на групата. Очаква се да бъдат наети 300 специалисти. 

Advance Business Center II е втората забележителна сграда на GTC в "Бизнес парк София". Компанията откри официално първата си сграда - Advance Business Center I - през ноември 2019 г., а парцелът бе закупен за 1,6 милиона евро.

Очаква се новата сграда да бъде завършена през декември 2020 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във